perjantai 30. joulukuuta 2011

Kirjavinkki: Jazztyttö Peilaa


Löysin syksyllä kirjailijan nimeltä Anna Godbersen, jonka kirjoista Huumaa, Juoruja, Erheitä ja Hehkua tuli nopeasti erittäin suosittuja, ja niitä arvosteltiin sekä suositeltiin  monissa aikakauslehdissä. Kirjat sijoittuivat 1900-luvun alkuun Manhattanille ja kertoivat yläluokan elämästä ja suhdekiemuroista. 

Nyt kirjailijalta on ilmestynyt uusi kirja: Jazztyttö peilaa,  (Bright Young Things) joka aloittaa uuden kirjasarjan. Kun Huumaa-sarjan kirjat sijoittuivat 1900-luvun taitteeseen Jazztyttö peilaa- kirjan tapahtuvat sijoittuvat sykkivälle 1920-luvulle kieltolain ja kiehtovan jazzmusiikin aikakaudelle, jolloin kaiken uskottiin olevan mahdollista. Kirja vie lukijansa savuisiin salakapakoihin ja kullalla silattuihin yksityissviitteihin, sivuilla sekkailevat komeat nuorukaiset öljytyissä hiuksissa ja suloiset polkkatukkaiset tupakkatytöt. Pidän Godbersenin tyylistä kirjoittaa, sillä hän käyttää tekstissään aikakaudella tyypillisiä sanoja kuten automobiilli ja telefooni. Sanat tuovat tekstiin uskottavuutta, ja samalla vievät syvemmälle kirjan maailmaan.

Kirja alkaa kun kaksi Ohiolaista tyttöä karkaa yöjunalla New Yorkiin. Toisella kiiltää silmissä maine ja kunnia kuuluisana laulajana ja toinen haluaa löytää isänsä, jonka arvelee olevan kuuluisa viinatrokari Darius Grey. Tarina  muuttuu mielenkiitoiseksi, kun tyttöjen tiet erkanevat ja toinen pääsee seurapiireihin ja ystävystyy Astrid- nimisen rikkauksien keskellä elävän tytön kanssa, kun toisen tie vie tupakkatytöksi salakapakkaan.  Molempien on pärjättävä nyt omillaan ja tytöt oppivatkin kirjan edetessä paljon sekä itsestään, että elämän raadollisuudesta.

Tyylilleen uskollisena kirjaan mahtuu niin pukujen ajoittain yksityiskohtaistakin kuvailua, joka ainakin allekirjoittaneelle oli varsin mukavaa luettavaa, romantiikkaa kuin mielenkiitoisia juonenkäänteitäkin. Kuitenkaan kirja ei mielestäni  yllä aivan Huumaa-sarjan tasolle ja paikoin tapahtumat ovat ennalta-arvattavia, mutta tästä huolimatta Jazztyttö peilaa on taatusti lukemisen arvoinen.


tiistai 27. joulukuuta 2011

Joululahjoja

Hei ! 

Joulu on nyt ohi, ja koska sain mitä ihanimpia lahjoja, päätin postata tänne parhaimmistoa. Sain Marilta mitä suloisimman säälinallen, jonka kaulassa oli kaksi itsetehtyä rannekorua. Lahjan mukana tuli myös lappunen, jossa kerrottiin helmistä hieman. Kaikki siniset helmet ovat vintagea ja valkeat kierrätettyjä! Rakastan kaiken sorttista vintagea ja sininen väri sopii minulle, joten parempaa valintaa ei olisi voinut olla. Pidän koruista tavattoman paljon. 

Tässä lähikuvaa lukoista, jotka ovat itsessäänkin kuin koru
Poikaystävältäni sain lahjaksi kirjan sekä aivan ihanan kiinalaisen teeastiaston! Kannu ja kuusi kuppia tulivat omassa laatikossaan, joka sekin oli kaunis. Voitte siis vain arvata, että teekutsut häämöttävät lähitulevaisuudessa. Astiaston mukana sain myös neljä erilaista kiinalaista teelaatua. Erään teen kirjaimellinen käännös oli mielestäni varsin hauska " Vihreä kevät etana". Nimi viittaa teenlehtien rullattuun muotoon, joka muistuttaa etanaa. Nimi tuo ainakin minulle mieleen ihanat alkukevään päivät, kun lumi on sulanut ja ensimmäiset lämpivät päivät ovat tulleet.  

Ystäväni ovat varsin tietoisia rakkaudestani teehen, joten nuo kiinalaiset teet eivät jäänet ainoksi juotavaksi lahjaksi. Poikaystäväni äidiltä sain nimittäin teepallon ja Päivänsäde-nimistä teetä. Teessä maistuvat Rooibos-pensaan lehdet sekä mansikan ja kerman aromit. Tuoksu on aivan taivaallinen, joten maku ei voi olla muuta kuin hyvä ! 



  Loppukevennyksenä terveiset Hänen Majesteetiltaan Atsalealta.

maanantai 26. joulukuuta 2011

Nyt se alkaa!

Hei vain ! 

Ensimmäinen merkintä uudessa blogissa. Kirjoitin aiemmin toistakin blogia, mutta se on nyt kuollut ja kuopattu, rauha sen biteille ja pikseleille :) 
Tästä merkinnästä alkaa matka vaatekaappini (joka voidaan ajatella symboliksi koko elämästäni) syövereihin. Vaatekaapin kätköissä on blogi elämästä vaatteiden, ystävien, ja moninaisten harrastusten keskellä, joten päivitykset käsittelevät milloin uusia hankintojani, milloin harrastuksiani ja puuhailua ystävien kanssa. 

Voisin tässä jakaa muutaman palasen itsestäni. Muutin syksyn alussa yhteen poikaystäväni kanssa ja tämän kuun alussa pieni kahden hengen perheemme laajeni Atsalea-nimisellä kääpiöluppakorva
kanilla. Atsalealle on ehtinyt kehittyä paljon lempinimiä kuten Atsis, Normi-A, Pikku hirviö  (uskokaa tai älkää viimeisin nimi on varsin osuva!) yms. Rakastan lukemista ja maalaamista, vaikken siinä olekaan kovin etevä. Kirjamakuni on erittäin laaja, samoin kun musiikkimakuni. Musiikki on toinen rakas harrastus minulle. Laulan ja yritän epätoivoisesti opetella kitaran soittoa. Talossamme asustaa kolme kitaraa Kulta, Kirahvi ja Juniori.  

Tuossapa muutama fakta minusta, ehkäpä niitä joskus tulee lisää :) Nyt aion uppoutua Anna Godbersenin uusimman kirjan Jazztyttö peilaa -kirjan pariin.  Suosittelen sitä teille kaikille joita menneet ajat kiehtovat !